dimecres 28 de octubre de 2009

 

Pacte Educatiu PSOE-PP: anuncis d'un altre fiasco!!!

Acabo de llegir la interpel.lació sobre el pacte per l'educació que ha fet Duran-Lleida a ZP.

El que m'ha preocupat i molt i molt és en els punts que ZP centra el pacte educatiu estatal.

Segons ell: "primero, una reducción del abandono escolar" Aquest només pot ser l'objectiu d'un mediocre ignorant que no es mereix presidir res de res. M'explico: el problema de l’abandonament escolar rau en que ZP vol que les estadístiques li siguin favorables... Sr. Zp: només es recull el que es sembra. Si l’escolarització és obligatòria fins els 16 anys, significa que el problema ha quedat tapat, perquè no es pot abandonar una cosa que és obligatòria; i si no s'ha sabut arreglar la causa del problema que ja existia, i que s'ha d'abordar sense dil.lació -EL FRACàS ESCOLAR-, de què es queixa? El problema és el fracàs: s’abandona perquè es fracasa, no a l’inrevés. Ha construit un silogisme sense solució.

Segueix dient ZP: "segundo, un cambio y una mejora a fondo de la Formación Profesional;" Doblement ignorant: Sabeu xq es diuen CFGM i CFGS? doncs xq el 3er i 4rt d'ESO eren considerats amb la LOGSE com a CFGI (de grau inferior), i aquí està el segon gran problema: que s'ha volgut fer un 3er i 4rt d'ESO sense l'itinerari de la FP (molt a causa de l’edat laboral, però això no serveix d'excusa, perquè la figura de l’aprenent es podria tornar a implementar dels 14 als 16 anys com un periode de formació, prorrogable laboralment a partir dels 16).

"Tercero, una educación de calidad accesible a todos que reconozca el papel de los enseñantes": pel que fa al prestigi del professorat i el reconeixement social... aquest tema no se soluciona amb una llei d’Educació. Ja des d’aquí m'ofereixo per tirar endavant un GRAN OBSERVATORI de l’EDUCACIÓ.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Subscriure's a Missatges [Atom]