dimarts 18 de desembre de 2007

 

Autonomia de Gestió de Centres

Avui m'ha espantat novament la portamveu de CiU Quan el Sr. Maragall fa pública que tornem a les notes, a la portaveu del parlament d'educació de CiU li sembla bé!!! Poques idees i passades de moda. Per reflexionar-hi.
Considero una molt bona aportació la recuperació dels valors com a "lei motive" sumat al principi de subsidiarietat -oblidat per tants polítics- La Autonomia de Gestió dels Centres Educatius es clau. Per què no descentraitzar? Fa por? Fa por reconiexer que amb el model públic de centres docents classificant CEIPS fins els 12 anys i IES des dels 12 anys s'ha desarrelat a la gent dels municipis petits? Abans en els pobles de menys de 5000 habitants estaven prop de la família fins els 14 anys. Per que no es van ampliar les escoles del poble fins els 16 anys i ara se'ls obliga a traslladar-se en bus havent inclús de menjar fora de casa des dels 12 anys? Cal canviar el xip. Es que els ajuntaments no gestionarien millor l'ensenyament primari que la Generalitat? De què tenen por?A la Secundaria fa por deixar una part important de la ordenació curricular al propi cenrtre, que la contractació del professorat al Consell Escolar de la propia escola, etc
Masses preguntes per aquest bloc. El teme és molt important i no val a badar.
Molt Bon Nadal a tots!!!

dimarts 4 de desembre de 2007

 

Una Bolonia para Secundaria

Desde estas páginas quiero lanzar una idea bàsica para la Ensenñanza: emprender la revolución más grande que la enseñanza haya recibido desde que a finales del siglo XIX se lanzara la idea de lograr la gratuidad para los niveles obligatorios: Una Bolonia para Secundaria.

El camino es largo pero se deberia construir sobre una base común: la lengua vehicular.
La idea seria una lemgua, tres idiomas. La decisión de la lengua vehicular no es un tema baladi. Aquí es necesario implicarse a fondo y un grado de comprensión y generosidad mayor: Que el centro educativo decida la lengua que va a utilizar y el Sistema Educativo que va a impartir. Este seria un eje que a mi entender, constituiria un gran avance para la educación. La elección de centro para la secundaria tendria una importancia mucho menor. Se elegiria Sistema Educativo y lengua vehicular.

El Dr. Recio, insigne profesor de ESADE, es sin duda, el autor intelectual de esta idea: mi reconocimiento.

Lluís Girbau Massana
Doctor en Economia por ESADE
girbau@investiga.org

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Subscriure's a Missatges [Atom]